Англия громи, шок за Испания в квалификациите за Евро 2016 09.10 | 23:55

Швеция и Русия не излъчиха победител в дербито от група G

От iNews.bg

Днес се изиграха първите девет срещи от втория кръг на квалификациите за Евро 2016. Новата програмна схема на УЕФА направи така, че феновете да могат да наблюдават всеки ден в рамките на шест вечери футболни срещи от Европа. Така тази вечер се изиграха всички двубои от втория кръг в групи C, Е и G.

Безспорно най-голямата изненада поднесе отборът на Словакия, който повали европейския шампион Испания с 2:1 у дома.

Резултатът бе открит в 17-ата минута от пряк свободен удар на около 25 метра с бомбен изстрел на халфа на Дженоа Юрай Куцка.

Резервата Пако Алкасер оправда повиквателната си, като се разписа за 1:1 след добра асистенция на Жорди Алба. Само 120 секунди по-късно обаче устремените към обрат испанци допуснаха ново попадение, този път дело на Мирослав Стох за крайното 2:1.

След този успех Словакия оглави еднолично класирането в група С с пълен актив от 6 точки, докато Испания остава с 3 пункта на второто място.

"Ла Фурия" дели позицията с Украйна, която с късни голове спечели с 2:0 визитата си на Беларус (1 точка). Македония също има 3 точки, след като обърна като домакин Люксембург (1 точка) от 1:2 до 3:2 в самия край на срещата.

В друг очакван с голям интерес мач от вечерта Англия зарадва препълнения "Уембли" с изразителна победа с 5:0 над аутсайдера в група Е - Сан Марино.

С два гола се отличи Уейн Рууни (43' - дузпа, 78'), а останалите попадения за домакините бяха дело на Фил Ягиелка (25'), Дани Уелбек (49') и резервата Андрос Таунсенд (72').

След тази победа Англия окупира първото място в Група Е с пълен актив от 6 точки и голова разлика 7:0. Литва е на второ място с по-слаба голова разлика, но също 6 пункта, след като в сблъсъка с Естония (3 точки) спечели с 1:0. Словения също е с 3 точки, след като спечели с 1:0 над Швейцария в другия двубой днес.

Отборите на Швеция и Русия завършиха наравно  - 1:1 в дербито от група G, играно на Националния стадион "Френдс Арена” в Стокхолм.

За домакините участие в мача не взе голямата им звезда Златан Ибрахимович, който се възстановява от контузия.

Русия откри резултата в 10-ата минута. Александър Самедов изведе съименника си Александър Кокорин и той матира Андреас Исаксон с прецизен диагонален удар от границата на наказателното поле за 0:1.

Малко след това (13') домакините изпуснаха дузпа, след като Игор Акинфеев хвана изстрела на Себастиан Ларсон. Крайното 1:1 бе оформено от Ола Тойвонен в 49-ата минута. Джими Дурмас центрира ниско по земята в наказателното поле, където най-съобразителен бе Тойвонен, засичайки топката във вратата на руснаците.

След изиграването на вторите мачове от тази група лидер с 4 точки е Русия. По 4 пункта събраха още Черна гора и Австрия, но остават съответно на втора и трета позиция с по-лоша голова разлика от "Сборная”. Швеция е на четвърто място с 2 пункта, пети с 1 точка е Лихтенщайн, а Молдова е на последната шеста позиция без точков актив до момента.

Водещи

Най-четени