Англия и Швейцария завършиха при равенство 2:2 на "Уембли" 04.06 | 20:42

Лампард и Йънг донесоха точката на "Трите лъва"

От iNews.bg

Националният отбор на Англия по футбол не успя да осъществи пълен обрат срещу тима Швейцария и двата отбора направиха зрелищно равенство 2:2 на "Уембли", което облагодетелства Черна гора преди мача с България. "Кръстоносците" поведоха с 2:0 още през първото полувреме с два бързи гола от пряк свободен удар на Транкило Барнета. Франк Лампард намали на 1:2 в 36-ата минута от дузпа, а в 51-ата Ашли Йънг изравни резултата. Дарън Бент имаше две отлични възможности да донесе победата на "Трите лъва", но от страхотни стрелкови позиции се провали в опита си да отбележи.

Така Англия има 11 точки в Група G и е временен едноличен лидер. Черна гора е втора с 10 пункта, а Швейцария заема трета позиция с 5. България, която гостува след по-малко от час от Подгорица, има 4 точки и при победа ще завърже борбата за второто място.

Швейцарците изненадващо поведоха в резултата в 32-ата минута, когато центриране на Транкило Барнета бе съпроводено с поглед от Джо Харт и топката спокойно прескочи всички играчи, за да се оплете в мрежата – 0:1. За Барнета това бе първи гол с фланелката на националния отбор от 32 мача, а само три минути по-късно той реализира втори, отново от статично положение.

Груба грешка на Харт, който не прецени добре изстрела на Барнета от малък ъгъл позволи на гостите да увеличат аванса си на 2:0 и да накарат феновете на "Уембли" да изтръпнат. За тяхно щастие само 60 секунди след изпълнението на центъра Йоан Джуру спъна съотборника си в Арсенал Джак Уилшър в пеналтерията на Швейцария и реферът посочи бялата точка. Франк Лампард без проблеми превърна дузпата в гол и върна интригата в двубоя преди края на първото полувреме.

През втората част личеше намерението на "кръстоносците" да играят подчертано дефанзивно, но още в 51-ата минута намеренията им да бранят аванса си бяха компрометирани – Милнър свали с гърди към Йънг, който от петнайсетина метра разстреля Диего Беналио и изравни резултата на 2:2.

В оставащите минути до края на двубоя домакините имаха сериозно предимство и единствено липсата на концентрация на Дарън Бент попречи на "Трите лъва" да стигнат до пълен обрат. Първо в 65-ата минута нападателят на Астън Вила бе изведен очи в очи с вратаря на гостите от Уилшър, но се забави и не успя да нанесе удар. Пет по-късно Бент сътвори пропуска на вечерта – Йънг направи хубав пробив през центъра и стреля опасно, принуждавайки Беналио да отклони кълбото напосоки. То попадна в Бент, който необезпокояван на празна врата стреля над горната греда.

До края на мача англичаните опитаха да разкъсат сгъстената защита на "кръстоносците", но не стигнаха до трети гол. Стюарт Даунинг в последната минута на продължението от малък ъгъл се опита да донесе победата на домакините, но прати топката в аут и погреба шансовете на отбора си за победа.

Водещи

Най-четени