Англия стъпи накриво срещу Полша във Варшава 17.10 | 21:25

Джо Харт допусна сериозна грешка, довела до равенството 1:1 между двете селекции

От Иво Вецев

Националните отбори на Англия и Полша не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в квалификация за Световното първенство в Бразилия през 2014-а година.

Срещата трябваше да се изиграе снощи, но дъждовното време във Варшава не позволи това да се случи и така двата отбора премериха сили днес.

Уейн Рууни вкара първото попадение в срещата, след като се разписа с глава в 31-ата минута, но Глик също с глава възстанови равенството 20 минути преди края.

Благодарение на точката Англия остава на върха с актив от 8 точки след 4 срещи, а поляците се намират на трета позиция с 5, но и мач по-малко. Втори в класирането е състава на Черна гора, който след три срещи има 7 точки, а група H завършва с отборите на Молдова (4 точки), Украйна (2) и Сан Марино (0).

Полша започна по-силно срещата, като още в 9-ата минута Гросички бе изведен на чудесна позиция, но не успя да шутира уверено и не уцели вратата. 4 минути по-късно Харт изби топката от краката на Левандовски, който можеше да се разпише след пас на Обраняк.

Поляците продължиха да бъдат по-активни в предни позиции, като в 27-ата минута Левандовски направи страхотен пробив през центъра, но ударът му от средна дистанция не намери очертанията на Харт.

Англичаните на свой ред направиха 1-2 интересни атаки, като една такава завърши с корнер пред вратата на Титон в 31-ата минута, въпреки че Рууни последен игра с топката. Центрирането дойде от левия фланг, като Джерард насочи коженото кълбо пред малкото наказателно поле, където именно Рууни с хитър удар с глава вкара за 0:1. До края на полувремето Глик можеше да възстанови равенството, но той не се възползва от чудесния пас на Левандовски и от 7 метра стреля в аут.

В началото на вторите 45 минути домакините отново имаха няколко добри положения, като след грешка на Ягиелка Всолек можеше да отбележи, но Джонсън успя да неутрализира опасността, а минута след това удар на Обраняк бе спасен блестящо от Харт.

След това Левандовски и Всолек пропуснаха добри положения, а в 68-ата минута при контраатака Англия пропусна да реши всичко в срещата, след като Уелбек преодоля вратаря на гостите и подаде към Рууни, който от 6 метра стреля високо в аут.

Минута по-късно тази грешка беше наказана - Обраняк изпълни корнер и центрира малко след точката за изпълнение на дузпа. Джо Харт излезе неразчетено, а първи до топката стигна Глик, който с глава отбеляза в опразнената врата - 1:1.

Водещи

Най-четени