Анди Мъри и Томаш Бердих с победи на "Ролан Гарос" 01.06 | 15:58

Британецът спечели драматично доиграването с Филип Колшрайбер

От iNews.bg

Анди Мъри и Томаш Бердих продължават с участието си на Откритото първенство по тенис на Франция, след като днес и двамата спечелиха своите мачове в Париж.

Мъри доигра драматичния си двубой с германеца Филип Колшрайбер от снощи и постигна тежък успех в пет сета - 3-6 6-3 6-3 4-6 12-10, който му позволи да се класира за четвърти кръг на надпреварата.

Така олимпийският шампион успя да си гарантира двубой с Фернандо Вердаско в следващия кръг. В случай, че успее да премине и през испанеца, то Мъри ще достигне 1/4-финалите на "Ролан Гарос" за четвърти път в кариерата си.

Самият Вердаско вече намери място в четвърти кръг, успявайки да елиминира представителя на домакините Ришар Гаске в три части - 6-3 6-2 6-3. Подобно на мача между Анди Мъри и Филип Колшрайбер, този двубой също бе доигран от вчера.

Междувременно първата ракета на Чехия Томаш Бердих достигна 1/4-финалите на "Ролан Гарос". Поставеният под №6 в схемата победи американеца Джон Иснър с резултат 6-4 6-4 6-4.

На 1/4-финалите опонент на Бердих ще бъде победителят от мача между Роджър Федерер и Ернестс Гулбис, които играят в момента.

Водещи

Най-четени