Анди Родик обяви: Спирам с тениса след US Open 31.08 | 13:21

30-годишният американец не се чувства достатъчно добре здравословно и психически

От Божидар Азманов

Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Родик (САЩ) обяви, че ще сложи край на състезателнта си кариера след Откритото първенство на САЩ.

Родик, който навърши 30 години вчера, съобщи за решението си на пресконференция в навечерието на срещата си от втория кръг на надпреварата срещу канадеца Бернард Томич.

"Чувствам, че е дошло времето да спра. Не съм сигурен, че съм достатъчно добре здравословно и психически, за да продължа за още една година.

Винаги съм искал да прекратя кариерата си тук, където са семейството и приятелите ми. След победата в първия кръг вече знаех, че това ще бъде последният ми турнир", каза американецът.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2003 година Родик, който е поставен под номер 20 през този сезон, стартира с успех над сънародника си Райн Уилямс с 6:3, 6:4, 6:4.

Той обясни, че решението да прекрати кариерата си след 13 години като професионалист е била в главата му от доста време.

"Сега е най-подходящият момент", каза той.

Родик е трикратен финалист на "Уимбълдън" през 2004, 2005 и 2009 година, като и в трите случая губи от швейцарската легенда Роджър Федерер. Американецът е 22-и в световната ранглиста в момента.

В кариерата си е спечелил 32 титли на сингъл и 4 на двойки и е заработил над 20,5 милиона долара от наградни фондове.

Водещи

Най-четени