Анди Родик подсилва САЩ за купа "Дейвис" 18.02 | 13:12

Американецът се завръща в тима след двугодишно отсъствие

От iNews.bg

Най-добрият американски тенисист Анди Родик ще се завърне в тима на САЩ за купа "Дейвис", слагайки край на двугодишното си отсъствие от състава.

На 4 март "янките" се изправят срещу отбора на Чили в мач от първия кръг на надпреварата в Сантяго, а американската тенис асоциация официално оповести новината за завръщането на най-предно класирания в ранглистата състезател на САЩ.

Капитан на американците е добре познатият от близкото минало Джим Къриър, а съотборници на Анди Родик ще бъдат Сам Куери и Джон Иснър, както и най-добрите играчи на двойки в света Боб и Майк Брайън.

Понастоящем 28-годишният Родик заема осма позиция в световната ранглиста на ATP, а за последно участва в мач от купа "Дейвис" през 2009 г.

Това ще бъде и общо пети сблъсък между САЩ и Чили в турнира до този момент, като предимството е твърдо на страната на "янките" - четири постигнати успеха от четири изиграни сблъсъка.

Вчера стана ясно, че завръщане за купа "Дейвис" ще осъществи и световният номер 1 Рафаел Надал, който ще подсили родината си Испания в битката с Белгия.

Водещи

Най-четени