Анди Родик с 30-та титла след успех над младата надежда Милош Раонич 21.02 | 08:21

Двамата тенисисти реализираха общо 52 аса в зрелищен финал

От Краси Киров

Анди Родик (САЩ) спечели 30-та си титла в кариерата след като победи със 7:6(7), 6:7(11), 7:5 младата канадска звезда Милош Раонич на турнира в Мемфис. Срещата се очакваше с огромен интерес, като младата звезда Раонич е сензацията в тениса от началото на годината с безпощадните си асове. Родик също е известен със своя сервис и така двамата един срещу друг реализираха общо 52 аса, 32 от които за Раонич.

Съвсем очакване двамата тенисисти заложиха на най-силното в играта си, а именно сервизите. В първият сет нямаше изненади и се стигна до тайбрек, където канадецът изпусна сет поинт и по-опитният му съперник успя да затвори частта, вземайки три поредни точки за 9:7.

Във втория сет двамата тенисисти успяха да се пробият по веднъж, за да стигнат отново до тайбрек. В него Раонич показа забележителна за възрастта си психика и пречупи американеца след 11:9 точки, за да изравни резултата.

Третият решителен сет започна с пробив на Родик, който поведе с 4:1, но Раонич не мислеше да се отказва толкова лесно и върна пробива, стигайки до 4:4. Нещата отиваха към нов тайбрек, но при 6:5 Анди стигна до мачбол и в крайна сметка успя от първия си опит, слагайки край на двубоя по изключително атрактивен начин - с плонж от основната линия.

Това трета титла за 28-годишния Родик в Мемфис и общо 30-та в кариерата на световния номер 8 до този момент.

Водещи

Най-четени