Андре Вилаш-Боаш наследи Хари Реднап в Тотнъм 03.07 | 18:47

От Божидар Азманов

Новият мениджър на Тотнъм се казва Андре Вилаш-Боаш, а договорът на португалеца е за три години, съобщиха от самия клуб.

Бившият наставник на Челси бе основният фаворит за поста в последните три седмици, след като през юни "шпорите" се разделиха с Хари Реднап.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви бе впечатлен от Вилаш-Боаш и искаше именно той да застане начело на тима, въпреки че сред кандидатите бе и националният селекционер на Франция Лоран Блан.

В понеделник бившият треньор на Порто пристигна за преговори в Лондон, а днес сделката бе финализирана.

34-годишният специалист ще започне работа веднага, след като тимът се събере за началото на предсезонната подготовка.

През миналия сезон Тотнъм финишира на четвърта позиция, но заради триумфа на Челси в Шампионската лига няма да се пробва в най-комерсиалния турнир и ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа.

И миналата година Вилаш-Боаш прекара по-голямата част от сезона в Лондон, тъй като водеше Челси, но през март бе уволнен заради поредица от слаби резултати.

Преди това той беше треньор на Порто, с който през 2011 година спечели Лига Европа и се превърна в най-младия треньор, печелил европейска клубна надпревара.

"Тотнъм е голям отбор, който притежава сериозни традиции и се радва на чудесна подкрепа от страна на феновете. За мен е чест, че ще бъда мениджър на този отбор.

Проведох няколко разговора с президента и директорите. Мога да кажа, че подкрепям напълно плановете им за развитието на отбора. Всеки треньор би се съгласил да работи с подобен подбор от качествени играчи, каквито притежава Тотнъм. Мисля, че ще успеем да постигнем целите си", заяви новият наставник на "шпорите".

Вилаш-Боаш води със себе си двама души - кондиционния спец Жозе Марио Роча и Даниел Соуса, главен скаут.

"Доволен съм, че Андре прие офертата и ще бъде мениджър на нашия отбор. Той има солидна репутация, разбира перфектно играта в тактическо отношение и има репутацията на треньор, който умее да изгражда отлично организирани отбори, практикуващи офанзивен и атрактивен футбол.

Андре споделя нашата философия за дългогодишно развитие на перспективни футболисти и ще има възможност да работи за нашата каузата на новия тренировъчен център, който е от най-висока класа.

За нас е изключително важно развитието на играчите в отбора и винаги се стремим да правим точно това. Ще се опитаме да заздравим първия отбор с няколко нови футболисти, които трябва да представляват ключа към бъдещите успехи на Тотнъм", сподели президентът на клуба Даниел Леви.

Водещи

Най-четени