Андреа Страмачони остава начело на Интер 07.05 | 17:42

Очаква се младият специалист да води тима и на есен, което бе потвърдено от президента Масимо Морати

От Константин Симидчийски

Андреа Страмачони ще продължи да води Интер и през следващия сезон, като това бе потвърдено от собственика на клуба Масимо Морати, часове след триумфа с 4:2 в градското дерби с Милан.

36-годишният специалист бе назначен от Морати след уволнението на Клаудио Раниери, като първоначално тактикът от Примаверата на Интер бе с ангажимент до лятото.

Някои добри резултати на Страмачони обаче му спечелиха много симпатии, като все повече станаха и призивите, наставникът да бъде оставен да работи с отбора. А съдейки по изказванията на Масимо Морати, това най-вероятно и ще се случи.

"Разбира се, че Страмачони ще остане", заяви Дон Масимо пред Sky Sport Italia. "Представянето ни в дербито наистина ме очарова".

"Андреа е достатъчно интелигентен, като мисля, че той е способен да продължи с работата си", добави Морати.

Младият специалист се ползва с подкрепата и на голяма част от футболистите на Интер, които призоваха той да получи работата. С Интер Андреа Страмачони спечели пет мача в Серия А, в два завърши наравно и един загуби.

Из медийното пространство се спекулираше, че "нерадзурите" проявяват силен интерес към селекционера на френския национален отбор Лоран Блан, но явно подобен ход ще бъде отложен за друг етап.

Водещи