Андрей Аршавин се завърна в Русия 25.02 | 10:52

Нападателят на Арсенал подписа със своя бивш клуб Зенит, където ще се подвизава със статут на преотстъпен

От Константин Симидчийски

Руският национал Андрей Аршавин се завърна в своя бивш клуб Зенит Санкт Петербург, откъдето през месец януари 2009 година бе закупен от лондонския Арсенал. Аршавин се завръща в родината си със статут на преотстъпен до лятото, като след това Зенит ще може да преговаря и за негов постоянен трансфер.

Сделката се осъществи късно снощи в последните минути на трансферния прозорец в Русия. Нападателят, който е капитан на руския национален отбор, заяви, че е повече от доволен да се завърне в Зенит.

"Този петък беше много труден ден. Нищо не се знаеше до последната минута. Искам да играя редовно и ще направя всичко възможно Зенит да спечели титлата", каза Аршавин пред "Спорт Експрес".

Напускането на руснака пък не е изненада за никого, имайки предвид, че напоследък Аршавин е постоянно критикуван за слабата си форма. През този сезон техничарят записа 26 мача с фланелката на "артилеристите", като успя да отбележи само 2 гола.

Интерес към Аршавин имаше още през зимния трансферен прозорец, но тогава мениджърът на топчиите Арсен Венгер предпочете да го задържи, имайки предвид ангажиментите на Жервиньо в турнира за Купата на африканските нации.

Водещи

Най-четени