Анелка се нареди до Златан на върха в любопитна класация 13.02 | 13:01

Французинът, както и Златан, вече може да се похвали, че е играл в Шампионската лига с екипите на шест различни отбора

От Мариян Найденов

Френският ветеран Никола Анелка се превърна в едва втория футболист, който може да се похвали, че е играл в Шампионската лига с екипите на шест различни отбора. Това стана факт, след като той се появи като резерва за Ювентус при историческата победа на "старата госпожа" с 3:0 над Селтик в Шотландия.

Така Анелка изравни рекорда на шведската голова машина Златан Ибрахимович, който в момента защитава цветовете клуба, в който французинът започна професионалната си кариера - ПСЖ.

Златан стана първият играч в ерата на Шампионската лига, който е записал мачове от турнира с 6 различни клуба именно с парижани, след като премина при тях през лятото, а на старта на надпреварата дебютира в ШЛ с ПСЖ при домакинството срещу Динамо (Киев). Останалите 5 отбора, с които Златан е играл в ШЛ са Аякс, Ювентус, Интер, Милан и Барселона.

Преди дебюта си за Ювентус в най-силния европейски клубен турнир пък Анелка се е подвизавал в ШЛ с ПСЖ, Арсенал, Реал Мадрид, Фенербахче и Челси.

За разлика от шведския национал, за когото титлата от най-престижната надпревара все още остава мираж, то Анелка може да се похвали със спечелен трофей, след като вдигна купата с екипа на Реал Мадрид през сезон 1999/2000.

Водещи

Най-четени