Антъни Иванов вярва, че ще покори световни върхове в плуването 31.07 | 11:52

18-годишният търновец се прибра от Будапеща, финиширайки 8-ми на 200 м бътерфлай в света

От iNews.bg

Първият български финалист на световно първенство по плуване през последното десетилетие – Антъни Иванов, се прибра в България. На шампионата в Будапеща (Унг) 18-годишният търновец зае 8-мо място на 200 м бътерфлай сред най-силните плувци на планетата. Късно снощи на летище "София" талантът си пожела още по-големи успехи, пише "Сега".

За последно наш плувец се състезава във финал на шампионат на планетата в Мелбърн през 2007 г., когато Михаил Александров зае 6то място на 100 м бруст. Още само един българин в историята е плувал във финал на световно в индивидуална мъжка дисциплина – Денислав Калчев, на 100 м бътерфлай в Рим през 1994 г.

"До момента съм постигнал всичко с много труд и с помощта на родителите ми, треньора ми и всички, които са зад мен. Искам да вървя все по-нагоре и да печеля медали от големите първенства", сподели Иванов снощи.

"Много съм радостен, че се класирах за финала, който бе първи за България от 10 години и особено да го направя на тази възраст. Надявам се след две години да надградим постигнатото. Осъзнавам какво направих и се надявам с треньора ми да продължаваме да вървим напред", заяви родната надежда в световното плуване.

Най-четени