Антъни вдъхнови Никс за звучен успех над Селтикс 21.04 | 12:05

Бостън беше неутрализиран от мощта на Ню Йорк в мач номер 1 от плейофите в НБА

От Даниел Любомиров

Ню Йорк Никс постигна солидна победа с 85:78 в първия си дуел срещу Бостън Селтикс и взе аванс в началото на плейофната серия в Източната конференция.

Звездата на Никс Кармело Антъни наниза 17 от своите 36 точки през второто полувреме и бе основният инструмент за успеха на своя отбор. Особено важно се оказа действието на Мело 2:30 минути преди края, когато пресече подаване на Пол Пиърс и необезпокояван заби топката в коша на Селтикс, за да направи резултата 81:76.

18:8 бе резултатът в полза на Ню Йорк в последната четвърт, като Бостън имаше ниска успеваемост при свободните стрелби - 3 от 8.

Видео от всички мачове в плейофите на НБА вижте в Sporta.bg

Джей Ар Смит вкара 15 точки, въпреки че беше резерва, а Никс се радваха на домакинство в първия си мач от плейофите за първи път от 2001-ва година насам. Джеф Грийн наниза 26 пункта за Бостън, но само 6 от тях бяха отбелязани в последната част, когато той бе неутрализиран от Антъни и Смит.

Андре Милър вкара решителния кош 1.2 секунди преди финалната сирена, за да донесе на Денвър Нъгетс драматична победа с 97:95 срещу гостите от Голдън Стейт Уориърс. Милър се развихри с 18 точки в последната четвърт, като общо завърши мача с 28, което е кариерен рекорд за него в плейофите.

Клей Томпсън се отчете с 22 пункта за "воините", а Стивън Къри вкара тройка (19 точки общо за него) 14.5 секунди преди края, за да изравни резултата 95:95.

Лос Анджелис Клипърс бяха прекалено силни за домакините си от Мемфис Гризлис, които въпреки че се опитаха да забавят звездите на съперника, отстъпиха с 91:112 в първия мач от плейофите на НБА.

Играчите на Мемфис извършиха цели 57 лични нарушения в двубоя и пробваха да го превърнат във физически дуел, но в крайна сметка Клипърс успяха да надделеят в последната четвърт, когато вкараха 15 точки повече от противника.

Крис Пол завърши като топреализатор за тима от Лос Анджелис с 23 точки и 7 асистенции, докато за домакините Джерид Бейлес наниза 19 пункта.

Мемфис успя да направи общо едва 23 борби срещу 47 за гостите, което е най-малкият брой за Гризлис в историята на плейофите.

Пол определено беше водачът на "ножиците" в срещата и неговото представяне осигури важен аванс от 8 точки още след края на 1-ата четвърт.

Гризлис опитаха да направят финален щурм към коша на съперника си, но точно тогава резервните състезатели на ЛА блеснаха със солидна игра.

Показателен за качествата на резервите на Клипърс е фактът, че общо 49 пункта бяха реализирани от играчи на пейката.

Също така резервите поеха отговорността в най-критичния момент от мача, когато разликата в резултата бе само 1 точка, преди Ерик Бесдоу, Мат Барнс и Джамал Кроуфорд да увеличат преднината до 7.

Бруклин Нетс съкрушиха Чикаго Булс със 106:89, като не изпуснаха водачеството в резултата нито за миг през 48-те минути.

Дерон Уилямс завърши с 22 точки и 7 асистенции, а Брук Лопес добави 21 пункта, 5 борби и 3 блока. Карлос Бузър бе над всички за Чикаго с 25 точки и 8 борби.

Една от основните причини за загубата на "биковете" беше слабата им стрелба от наказателната линия - те пропуснаха цели 17 изстрела.

Водещи

Най-четени