Анчелоти похвали Лудогорец и обяви, че излиза с най-доброто 30.09 | 19:40

Треньорът призна, че Роналдо е най-добрият футболист

От iNews

Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, похвали Лудогорец за представянето в мача от Шампионската лига срещу Ливърпул.

Европейският клубен шампион ще играе с всичко най-добро, с което разполага в мача с българския шампион.

"Знаем колко е трудно да играем срещу такива отбори, които се борят. Лудогорец игра силно срещу Ливърпул. За нас не съществуват скромни отбори. Лудогорец има силни индивидуалности и приятен стил на игра. Очаквам да срещнем същия отбор, който игра срещу Ливърпул. Ние ще опитаме да играем най-добрия си футбол."

"Това, което Лудогорец показа срещу Ливърпул, е чудесно. Представи се отлично на контраатака. Ще играем с всички титуляри, с най-доброто, с което разполагаме. На старта на всеки сезон в Шампионската лига има огромно напрежение. Хората имат големи очаквания. Краят на всички турнири е прекалено далеч. Ще опитаме да спечелим в два поредни сезона Шампионската лига, но никой не го е правил до момента", коментира Карло Анчелоти.

"Белите" нямат предварителна програма за ротация на състава. Победата в мача в сряда на националния стадион "Васил Левски" е изключително важна за италианския специалист.

"Нямаме програма за ротации. Важно е футболистите да се възстановяват преди всеки мач. Ако видя, че някой от футболистите е по-натоварен, ще го заменя. Много е важно да спечелим първите два мача в турнира, за да бъдем в добра позиция", добави Анчелоти.

Той призна, че Роналдо е най-класният футболист, с когото някога е работил.

"Кристиано Роналдо е най-добрият, на който съм бил треньор. Не искам да обиждам другите футболисти, но той е номер 1. Не говори много, но е лидер и е изключително отдаден на клуба. Роналдо си намери треньори, за да го сложат в удобна за него схема, за да вкарва повече голове. Нямам какво да обяснявам на Гарет Бейл. Върши си добре работата и съм доволен от него, защото прави отличен сезон", каза още Карло Анчелоти, който е бивш треньор на Милан, Ювентус и Челси.

За него схемата с двама нападатели е оптимална за Реал Мадрид.

"4-4-2 е най-добрата система, която съществува. Защитаваме се добре и може да атакуваме по крилата. Нормално е в Реал Мадрид да има голяма конкуренция. Само 11 играчи са на терена. Иско и Ияраменди работят добре, но не може всички да играят в един мач. Възможно е да има ротации на вратарския пост. Ще видим в какво физическо състояние се намират футболистите", завърши Анчелоти.

Атакуващият полузащитник на Реал Мадрид Иско пък добави, че пълните трибуни на "Васил Левски" може да помогнат на Лудогорец.

"Напоследък треньорът ми гласува по-често доверие и се чувствам добре. Опитвам да помагам повече в дефанзивен план. Аз и Ияраменди знаем много добре какво означавал Реал Мадрид и се стараем да даваме най-доброто,"заяви Иско.

"Никога не съм изпитвал страх от съперника. Сега ни предстои тежък мач и се надявам да покажем нивото от последните мачове. Познавам Козмин Моци. Знам колко дузпи е спасил. Знам за Лудогорец и знам как се представиха срещу Ливърпул. Най-силният фактор, който може да повлияе утре на мача е публиката и подкрепата, която ще получи Лудогорец от трибуните. Аз искам да играя и ще се опитам да се възползвам от всяка една възможност," добави Иско.

Водещи

Най-четени