Аржентина с категоричен успех над Германия 16.08 | 08:28

Меси и компания се наложиха с 3:1 в приятелска среща, играна на "Комерцбанк-Арена" във Франкфурт

От Мариян Найденов

Отборът на Аржентина постигна убедителен успех с 3:1 при гостуването си на Германия в приятелска среща, изиграна на "Комерцбанк-Арена" във Франкфурт.

Лионел Меси и Анхел Ди Мария вкараха по един гол в немската врата, а Сами Кедира си отбеляза автогол в края на първото полувреме. Точен за Бундестима в самия край бе бранителят Бенедикт Ховедес, като Германия игра цял час с човек по-малко.

Още в 30' вратарят Рон-Роберт Цилер бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Соса, а Лионел Меси пропусна да отбележи отсъдената дузпа, спасена от резервата Марк-Андре тер Щеген.

Месут Йозил, Томас Мюлер, Марко Ройс и Мирослав Клозе оформиха офанзивната мощ на Маншафта, докато Алехандро Сабела отговори Анхел Ди Мария, Лионел Меси и Гонсало Игуаин.

В 30' започналият като титуляр Рон-Роберт Цилер остави своя тим с човек по-малко, правейки нарушение срещу Хосе Соса. Лионел Меси пропусна от бялата точка, но в добавеното време на полувремето, Сами Кедира си отбеляза автогол за 0:1.

През втората част "гаучосите" не изпуснаха инициативата, възползвайки се от численото си предимство. В 52' Меси се реваншира за пропуска и вкара за 0:2, а в 73' Ди Мария сложи точка на спора, бележейки за 0:3 с изумителен удар от дистанция.

Силите на Маншафта все пак стигнаха за почетно попадение, дело на Бенедикт Ховедес в 81' след асистенция на Марио Гьотце.

Най-четени