Аржентина с трета поредна победа след ново шоу на Меси 25.06 | 21:00

"Гаучосите" играят с всички титуляри срещу африканския тим

От iNews

Отборът на Аржентина постигна победа с 3:2 над тима на Нигерия в последната си среща от Група F на Световно първенство 2014. Срещата се игра на "Ещадио Бейра Рио" в Порто Алегре.

В герой за своят отбор отново се превърна голямата звезда Лионел Меси. Той отбеляза два от головете в мача и по този начин вече има четири попадения и дели първото място при голмайсторите със своя съотборник в Барселона Неймар.

Наставникът на Аржентина не даде почивка на своите титуляри, въпреки че "гаучосите" вече си бяха осигурили класиране. Двубоят обаче започна вихрено, като до 4-та минута имаше два отбелязаni гола, което е рекорд за световни първенства. Още с първата си атака Анхел ди Мария стигна до позиция за стрелба, но вратаря Енияма се справи. Там обаче дотича Меси, който мушна кълбото под горната греда.

Минута по-късно грешка на Масчерано даде шанс на Ахмед Муса, който с много техничен удар изравни за 1:1. Тук отново блесна геният на Меси, който със страхотен пряк свободен удар не остави шансове на Енияма в края на полувремето. Нигерия отново се върна в мача с гол веднага след подновяването на играта отново дело на Ахмед Муса, който направи хубаво двойно подаване с Еменике.

Победата на Аржентина дойде след като Марко Рохо бе най-съобразителен в наказателното поле при едно центриране от корнер и се разписа за 3:2.

Вижте видео и подробности от мача в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени