Арсен Венгер ще получи 100 милиона паунда за трансфери 23.02 | 18:07

Мениджърът на Арсенал ще получи шанс да укрепи своя състав, след очертаващата се поредна година без спечелен трофей

От Константин Симидчийски

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще има трансферен бюджет от 100 милиона паунда през лятото, съобщава Telegraph.

Смяташе се, че французинът ще има на разположение 50 милиона за нови попълнения, но главният акционер в Стан Крьонке явно е решил да равърже още повече кесията си.

Ресурсите, които Крьонке смята да инвестира в клуба бяха поставени под съмнение, тъй като американският бизнесмен преговаря за закупуването на бейзболния отбор ЛА Доджърс.

Наскоро групата на Обединените привърженици на Арсенал (AST) поиска отговори на това, защо клубът не е използвал 50-те милиона лири, които получи от продажбата на играчи през миналото лято. Феновете изразиха недоволството си и от възприетата липсата на активност от клуба на трансферния пазар в последните години.

В момента Арсенал се намира на четвърто място в класирането на Премиършип с равни точки и голова разлика с градския съперник Челси и се бори за участие в Шампионската лига в следващия сезон.

"Топчиите" вече отпаднаха от турнирите за Купата на Англия и Карлинг къп и е изправен пред елиминация от Шампионската лига след тежката загуба от Милан в първия осминафинален мач тази седмица.

Водещи

Най-четени