Арсенал допусна обрат и загуби от Суонзи 15.01 | 20:05

"Артилеристите" отстъпиха с 2:3 при гостуването си на "Либърти Стейдиъм"

От Краси Киров

Отборът на Суонзи постигна страхотна победа на своя "Либърти Стейдиъм" с 3:2 над Арсенал в среща от 21-ия кръг на английската Висша лига. 

Домакините постигнаха голям обрат, след като още в 5-та минута Ван Перси откри резултата. След това футболистите на Суонзи успяха да обърна мача с голове на Синклер от дузпа и Дайър в началото на втората част. Тио Уолкът изравни и върна надеждите на "артилеристите", но още в следващата атака Греъм подари трите точки на Суонзи.

Двата тима направиха страхотен двубой, като феновете на домакините могат да останат изключително доволни от представянето на своите любимци. Арсенал пък отново разочарова феновете си след като допусна втора поредна загуба във Висшата лига.

Срещата започна перфектно за гостите от Лондон, които откриха резултата още в 5-та минута. Андрей Аршавин изведе добре Ван Перси и холандеца не сбърка, вкарвайки топката в мрежата на Майкъл Ворм. Това обаче изобщо не притесни домакините, които успяха да изравнят в 16-та минута след попадение от дузпа дело на Скот Синклер. Преди това Аарън Рамзи закачи крака на Дайър в наказателното поле.

Защитата на Арсенал показа много слабости през втората част, които лишиха тима от спечелването поне на точка. В 57-та минута Джо Алън пусна извеждащ пас към Натан Дайър, който с прецизен изстрел изведе домакините напред в резултата.

Арсен Венгер реагира веднага като пусна в игра Тиери Анри и Томаш Росицки. Това изглежда обърка защитата на домакините, които допуснаха голяма грешка в 69-та минута и Тио Уолкът излезе сам срещу вратаря и го прехвърли технично за 2:2.

Отговорът на домакините бе светкавичен и в следващата атака те стигнаха до победния гол. Сигурдсон с извеждаш пас намери Дани Греъм, който мушна топката покрай Шчесни за 3:2. Арсенал опита натиск в последните минути, но не стигаше до чисто голово положение. Томаш Росицки пробва удар извън наказателното поле, но вратаря се справи.

Така Арсенал (36) остава на пето място в класирането на четири точки от четвъртия Челси. Суонзи пък  се качи на десета позиция с 26 точки.

Водещи

Най-четени