Арсенал и Тотнъм със самоубийствено равенство, Челси победи Бирмингам 20.04 | 23:54

В дербито на Северен Лондон "топчиите" и "шпорите" си размениха по три гола, "сините" от столицата биха 3:1

От iNews.bg

Отборите на Тотнъм и Арсенал не успяха да излъчат победител в дербито на Северен Лондон помежду си в отложен мач от Висшата лига на Англия. Двата тима направиха луд мач на "Уайт Харт Лейн", разменяйки си по 3 гола и поделяйки си по една точка.

Срещата започна много силно и до 12-ата минута вече имаше три гола. Първо Тео Уолкът бе изведен отлично от Сеск Фабрегас в 5-ата минута и даде аванс на Арсенал. Само 2 минути по-късно обаче Ведран Чорлука намери добре в наказателното поле на Арсенал Рафаел ван дер Ваарт, който с плътен шут до гредата препарира Войчех Шчесни за 1:1. В 12-ата минута пък топката стигна до Самир Насри в наказателното поле, който шутира от движение и направи 2:1 в полза на гостите.

В 41-ата минута центриране на Бакари Саня в наказателното поле на Тотнъм рикошира в гърдите на Уилям Галас и топката стигна до Уолкът. Той от много малък ъгъл намери добре Робин ван Перси пред отвора на вратата и холандецът с мощен шут направи 3:1 в полза на "топчиите". Точно когато всички си мислеха, че срещата до голяма степен е решена, в 44-ата минута Том Хъдълстоун с невероятен изстрел от далечно разстояние намали на 2:3, при който резултат завърши и частта.

Второто полувреме отново бе на много бързи обороти. В 70-ата минута извеждащ пас към Арън Ленън бе пресрещнат от Шчесни, който събори крилото на Тотнъм в наказателното поле. Зад топката застана Ван дер Ваарт, който вкара втория си гол в мача и направи 3:3.

В друга отложена среща, играна тази вечер, отборът на Челси не срещна особени трудности при домакинството си на тима на Бирмингам. Лондончани се наложиха с 3:1 над гостите, като точни за "сините" бяха Малуда на два пъти и Саломон Калу, докато Себастиян Ларсон от дузпа вкара почетното попадение за Бирмингам.

Така Арсенал отстъпи второто място на тима на Челси, като двата отбора са с по 64 точки след 33 изиграни срещи. Тотнъм пък пропусна да измести от 4-ото място отбора на Манчестър Сити и остава пети с 54 точки- на 2 зад "гражданите" след 32 изиграни мача.

Водещи

Най-четени