Арсенал открива статуи на три от големите си легенди 07.12 | 11:15

Тиери Анри, Тони Адамс и Хърбърт Чапман ще бъдат увековечени пред "Емиратс"

От Константин Симидчийски

Три от големите легенди на Арсенал – Тиери Анри, Тони Адамс и Хърбърт Чапман – ще бъдат главната атракция за феновете, по време на честването на 125 години от създаването на лондонския клуб. Тримата ще получат свои статуи пред "Емиратс", който е сегашният дом на клуба. Статуите ще бъдат представени в петък, когато Арсенал ще чества своя юбилей.

Тиери Анри е в Лондон този уикенд, за да вземе участие в празненствата. Бившият френски национал е голмайсторът на отбора от Лондон, като е нанизал 226 попадения в 370 мача за клуба. Въпреки, че напуска в посока Барселона, а след това заминава за САЩ и преминава в редиците на Ню Йорк Ред Булс, той винаги е казвал, че Арсенал е най-голямата му любов.

Тони Адамс пък е отдал на отбора 19 години от своята кариера като футболист в периода от 1983-2002 година. Той често споделя желанието си да се върне в клуба като треньор или мениджър.

Чапман, познат като мениджър със страхотни идеи, извежда клуба до нови висини, печелейки два пъти титлата в шампионата и купата на ФА, преди да бъде повален от коварна пневмония. Хърбърт Чапман умира през 1934 година от тежката болест.

От клуба обявиха в понеделник плана си да покажат статуите, като искаха да запазят в тайна от феновете на кои клубни легенди са посветени, преди това да бъде разгласено в медиите. От тогава върви и разгорещена дискусия сред привържениците на тима, кои играчи и мениджъри заслужават тази чест, като в този списък е и Арсен Венгер, който вече има свой модел-статуя на входа на "Емиратс".

Водещи

Най-четени