Арсенал отупа Берба и Фулъм 24.08 | 16:54

"Артилеристите" с безпроблемно 3:1 над "котиджърс"

От Иво Вецев

Арсенал завърши седмицата си по изключителен начин, след като стигна до 1:3 при визитата си на Димитър Бербатов и Фулъм в ранен мач от 2-ия кръг на Премиър лийг.

След като през седмицата "артилеристите" стигнаха до 0:3 срещу Фенербахче, днес възпитаниците на Венгер поведоха с 0:3 срещу "котиджърс", а в герой се превърна Подолски, който вкара две попадения (41, 68). Жиру (14) също се разписа, а Бент дебютира с гол след асистенция на Берба.

Срещата се разви под диктовката на домакините, които владееха играта в центъра, но паднаха в клопката на Венгер, чиито възпитаници контраатакуваха по прекрасен начин.

Това са първи три точки за Арсенал, след като в първия кръг лондончани регистрираха тежка загуба с 1:3 от Астън Вила. В същото време Фулъм също е с три точки след победа с 0:1 над Съндърланд.

Двубоят започна с надмощие на домакините, които осъществиха няколко добри атаки, които обаче бяха пропилени от Бербатов и Дъф. Стокдейл пък парира отличен удар на Тио Уолкът при първата добра възможност за гостите.

В 14' падна и първия гол в срещата - Арън Рамзи получи топката на добра позиция и пробва удар отдалеч. Топката с малко късмет се оказа в краката на Жиру, който съумя да реагира и в последния момент чукна топката в долния десен ъгъл на вратаря - 0:1.

След попадението Фулъм определено заигра по-добре, като Адел Таарабт беше най-голямата опасност за "артилеристите". Счесни трябваше да парира на два пъти негови удари, а след пробив защитник на Арсенал изчисти пред погледа на Бербатов на метър от вратата.

В 39' Арсенал се възполва от атакуващия си домакин и с мълниеносна контраатака можеше да отбележи и втори гол, но Гибс пропусна. Това нямаше значение две минути по-късно, когато Уолкът напредна и стреля, Стокдейл спаси, но от 12 метра Подолски нанесе безпощаден удар за 0:2.

Втората част започна с мощен натиск на "котиджърс", а в 47' Таарабт отново стреля от 17 метра, но Счесни парира със сетни усилия, избивайки в корнер. Фулъм продължи да натиска, но гол така и не падаше. В 66' пък Касами попречи на Бербатов да шутира решително от около 11 метра.

При бърза контраатака обаче двубоят беше решен - в 69' гостите се озоваха в прекрасна ситуация при числено преимущество в половината на Фулъм. Касорла напредна в наказателното поле и подаде назад към Подолски, който с премерен удар направи 0:3 в лондонското дерби.

Все пак домакинтие стигнаха до гол в 78', когато Бербатов осъществи хубав пробив и стреля, топката бе парирана, но Бент засече във вратата - 1:3.

Водещи

Най-четени