Арсенал продължава без грешка в Шампионската лига 04.10 | 00:11

"Топчиите" се справиха и с Олимпиакос на своя "Емирейтс"

От Иво Вецев

Арсенал продължава с безгрешната си серия в Шампионската лига и постигна втора победа в Група B на турнира, след като тази вечер на "Емиратс" победи с 3:1 гостуващия Олимпиакос.

През първото полувреме Жервиньо даде аванс на своите (42'), но в добавеното време Митроглу изравни. Подолски даде нова преднина на своите в 56-ата минута, а крайния резултат бе оформен от Рамзи в самия край на двубоя.

Така топчиите окупираха върха в класирането на групата, след като имат 6 точки от два мача. Шалке пък е на второ място с 4, след като тази вечер не успя да победи Монпелие, и то с човек повече, завършвайки 2:2. Френският отбор е трети с точка, а Олимпиакос е с 0.

Още в 11-ата минута Касорла можеше да даде аванс на своите, но ударът му от пряк свободен удар бе прекрасно спасен от Мегери. Това обаче беше единствената по-сериозна ситуация за "артилеристите", докато гостите стигнаха до 2 ситуации.

В 28-ата минута Митроглу проби през центъра и пробва мощен удар по земята, но Маноне успя да се намеси. 5 минути по-късно пък Маниатис центрира перфектно в наказателното поле, където Машадо беше останал непокрит на 5 метра, но стреля силно в аут.

В 40-ата минута обаче Арсенал успя да стигне до попадение, материализирайки по-голямото си владеене на топката. След продължителна атака топката се озова в Жервиньо, който реши да стреля силно от 17 метра - Мегери беше преодолян, а топката влетя във вратата - 1:0 за домакините.

Това обаче не беше краят на двубоя, като в 43-ата минута Машадо направи нов фрапантен пропуск, докато в 46-ата Митрологу успя да стигне до изравнителен гол, след като засече във вратата центрирана топка от Греко - 1:1 на полувремето.

Вторите 45 минути обаче започнаха с мощен натиск за Арсенал и пропуски на Жервиньо и Касорла. В 54-ата минута обаче Подолски се възползва от перфектно центриране на Жервиньо и вкара топката във вратата, промушвайки я между краката на Мегери - 2:1.

В 61-ата минута пък Кошчелини имаше възможността да реши всичко в срещата, но за негово съжаление ударът му с глава след центриране на Артета мина малко над вратата.

Арсенал продължи да играе по-добре, но голът на успокоението така и не падаше. Арсен Венгер пък реши да смени изцяло своето нападение и до 80-ата минута в игра влязоха Рамзи, Жиру и Уолкът.

В 83-ата минута Уолкът подаде към Жиру, който от въздуха без подготовка стреля, но Мегери успя да спаси. В 86-ата минута пък Рамзи подаде към френския нападател, който успя да насочи топката във вратата, но защитник притича и изби.

Все пак до гол се стигна, но чак в края на продълженията. Оливие Жиру се отчете със страхотен пас към Рамзи, който с последното докосване в срещта оформи крайния резултат - 3:1 за Арсенл и "топчиите" гледат уверено към втората фаза на турнира.

Най-четени