Арсенал се върна на върха, Челси остава трети 01.01 | 19:38

Ливърпул влезе в топ 4

От Мариян Найденов

Отборът на Арсенал отново е лидер в англйската Висша лига, след като по-рано днес бе изпреварен от Манчестър Сити, който се наложи с 3:2 при гостуването си на Суонси. 

"Артилеристите" пък се наложиха над другия уелски тим в Премиършип - Кардиф Сити. Възпитаниците на Арсен Венгер пречупиха съпротивата на съперника си с два късни гола, като на два пъти и гредите спасиха съперника им от по-изразителен успех.

Никлас Бендтнер откри в 88-ата минута, а след това Тио Уолкът оформи крайния резултат във втората минута на продължението.

Така Арсенал събра 45 точки, с 1 повече от Манчестър Сити. Трети е Челси с 43, а на четвърто място излезе Ливърпул, който стартира 2014-а с победа с 2:0 над Хъл Сити. 

Челси не допусна изненада при визитата си на Саутхямптън и разгроми "светците" с 3:0. И трите попадения паднаха през втрото полувреме. Фернандо Торес направи 1:0 след час игра, а влезлите като резерви бразилци Вилиан и Оскар добавиха останалите две попадения във вратата на Саутхямптън.

Ливърпул се върна на пътя на победата след като записа две загуби в последните два кръга срещу Манчестър Сити (1:2) и Челси (1:2).

Мърсисайдци се наложиха с 2:0 над Хъл Сити, а попаденията за успеха бяха дело на Даниел Агер, който откри резултата с глава след центриране на Коутиньо от корнер в 37-ата минута и Луис Суарес, който отбеляза 20-ия си гол във Висшата лига през този сезон от пряк свободен удар в 50'.

Така Ливърпул събра 39 точки, с които влезе в топ 4, измествайки от там градския си съперник Евертън, който днес направи грешна стъпка след 1:1 при гостуването си на Стоук Сити.

Водещи

Най-четени