Асафа Пауъл също с положителна допинг проба 15.07 | 08:44

Неговата съотборничка от националния отбор на Ямайка - Шерон Симпсън, също бе хваната с допинг

От Краси Киров

Бившият световен рекордьор в бягането на 100 метра Асафа Пауъл от Ямайка и неговата съотборничка от националния отбор на Ямайка - Шерон Симпсън, са показали положителна допинг проба на забранен стимулант на първенството на Ямайка през миналия месец, каза агентът на двамата лекоатлети - Пол Дойл, за агенция АП.

Пол Дойл каза, че Асафа Пауъл и Шерон Симпсън са показали положителна допинг проба на стимулатора Оксилофрин.

Асафа Пауъл, роден на 23 ноември 1982 г., постави световен рекорд през 2007 година в бягането на 100 метра - 9,74 секунди, на международен турнир по лека атлетика в Риети (Италия).

Асафа Пауъл има и златен олимпийски медал от щафетата 4 по 100 метра от Пекин 2008.

Спринтьорката от Ямайка Шерон Симпсън има сребърен олимпийски медал в бягането на 100 метра от Пекин 2008 и златен олимпийски медал в щафетата 4 по 100 метра от Атина 2004.

Това е втори голям удар по най-добрите спринтьори в леката атлетика. Вчера стана ясно, че звездата на американския спринт Тайсън Гей също е дал положителна допинг проба. Гей се завърна към най-добрата си форма, след като записа най-бързи времена на 100 и 200 метра, а Юсейн Болт успя да подобри единствено времето му в по-дългата дисциплина.

Така двамата най-вероятно няма да могат да участват на световното първенство в Москва през август.

Водещи