Астън Вила организира "Ден на Стилиян Петров" 08.05 | 13:15

Събитието ще стане факт по време на последния мач за сезона с Уигън

От Константин Симидчийски

Астън Вила и феновете на отбора планират за пореден път да покажат любовта и подкрепата си към капитана си Стилиян Петров. "Виланите" и техните фенове са подели инициатива да превърнат последния мач от сезона срещу Уигън в "Ден на Стилиян Петров".

Организаторите се надяват привържениците да носят фланелки на Вила, Селтик, българския национален отбор или "Подкрепи Стан" ("Support Stan"), като ще бъдат насърчавани да направят плакати с името на Стенли и неговия номер - 19. Има идея да бъдат принтирани и маски с лика на 33-годишния любимец на феновете. 

Фенът на Астън Вила Люк Гарви се опитва да популяризира събитието чрез своя профил в социалната мрежа Туитър. 

"Футболният свят е зад Стан, от както се разбра, че ще трябва да се бори с левкимията. Феновете го подкрепят с аплодисменти в 19-та минута на всеки мач и го уважават страшно много заради битката, която води. Всички сме свидетели какъв боец е той, доказва го в личния си живот, както го правеше и на терена. Не е в неговия стил да се предава", каза пред "Бирмингам Мейл" Люк.  

Стилиян бе диагностициран с остра форма на левкимия през април миналата година и от тогава премина курс на химиотерапия, който му помогна да стигне до ремисия. Лечението на бившия капитан на националния ни отбор ще продължи със специални хапчета през следващите 2 години, когато ще се разбере дали окончателно е победител болестта.

През този период Стенли ще се опита да се върне към нормалния си начин на живот, но активната му спортна кариера приключи и от Астън Вила обявиха, че ще му предложат пост в ДЮШ на клуба.