Атлетико Мадрид с четвърта поредна победа в Примера 27.09 | 08:16

"Дюшекчиите" се наложиха с 4:2 като гости на Бетис и излязоха на второ място в класирането

От Мариян Найденов

Атлетико Мадрид постигна четвърта поредна победа в Примера Дивисион, след като се наложи с 4:2 при гостуването си на Бетис в отложен мач от 3-ия кръг. Успехът изкачи "дюшекчиите" на второ място във временното класиране с актив от 13 точки, с две по-малко от лидера Барселона. Бетис пък заема 6-а позиция с 9 точки.

Два гола за Атлетико отбеляза голмайсторът им Радамел Фалкао (28', 48'), а по едно попадение добавиха Диего Коща (55') и Раул Гарсия (90'). За домакините точни бяха Салвадор Агра (26') и Хуан Карлос (45'). Бетис завърши срещата с двама човека по-малко, след като червени картони получиха Дамиен Перкис и Джоел Кембъл.

Гостите от Мадрид започнаха по-активно срещата и можеха да открият резултата още в началото, но Габи не намери очертанията на вратата от фаул. Бетис отговори с опасни контраатаки и при една от тях Салвадор Агра се озова на чиста позиция и не сбърка за 1:0 в 26-ата минута. Малко след това Кастро можеше да удвои, но вратарят на Атлетико Серхио Асенхо спаси изстрела му.

Радостта на домакините обаче не трая дълго, защото само две минути по-късно (28') Фалкао изравни, възползвайки се от подаване на Раул Гарсия. До края на първото полувреме Атлетико доминираше, но пропуски на Кристиан Родригес и Габи не им позволиха да поведат.

Така се стигна до добавеното време, когато късметът се усмихна на Бетис. Хуан Карлос искаше да центрира, но топката рикушира в крака на Хуанфран и влетя в мрежата на Атлетико за 2:1.

Втората част започна по възможно най-добрия начин за мадридчани, които получиха правото да изпълнят дузпа, след като в 47-ата минута Дамиен Перкис задържа Фалкао в наказателното поле, за което получи и червен картон. Зад топката застана колумбийската голова машина и не сбърка, изравнявайки резултата - 2:2.

Малко след това Фалкао бе заменен от Диего Коща, който още с първото си докосване до топката реализира за 2:3. Нападателят бе най-съобразителен при едно центриране от корнер и от няколко метра простреля вратаря на Бетис Кастро.

Така се стигна до 77-ата минута, когато неправилно съдийско решение улесни още повече задачата на Атлетико и попречи на Бетис да се бори за нещо повече в този мач. При едно центриране в наказателното поле защитникът на "дюшекчиите" Филипе Луис докосна топката с ръка, но главният съдия не видя добре ситуацията и показа втори жълт картон на нападателя на домакините Джоел Кембъл, който бе в непосредствена близост до Луис.

Останали с девет човека на терена домакините от Бетис допуснаха още един гол. В 90-ата минута Арда Туран намери Раул Гарсия в наказателното поле и той оформи крайното 2:4.

Водещи

Най-четени