Б група пред разпад, още един отбор се отказа от участие 31.07 | 16:16

Първенството остана с 12 отбора два дни преди старта

От Мариян Найденов

Кашата във второто ниво на професионалния ни футбол продължава да бъде пълна, след като два дни преди старта на новия сезон в Б група, стана ясно, че още един отбор е отказал участие в шампионата.

Става въпрос за Чавдар (Етрополе). Клубът изпрати официално писмо до Българския футболен съюз (БФС), в което декларира, че няма да започне участието си в първенството, което стартира този уикенд (3 август).

Така отборите в Б група останаха 12 от първоначално предвидените 14, след като вчера Светкавица (Търговище) също се оттегли от участие, мотивирайки решението си с финансови проблеми.

Не стига това, но има вероятност още един клуб да последва съдбата на Чавдар и Светкавица. Това е Миньор (Перник), откъдето все още се чака отговор.

Положението на "чуковете" не е никак розово, тъй като в момента се водят преговори с Витоша (Долна Диканя) за взимането на лиценз. Засега обаче няма официално потвърждение, че перничани няма да играят и така Б група може да остане с едва 11 участника.

iNews припомня, че от БФС бяха поставили срок до 18:00 часа вчера, всички отбори да картотекират футболистите си за новия шампионат, като това се отнасяше най-вече за Миньор и Чавдар. Двата закъсали тима обаче го пропуснаха и сега в БФС са в шах броени дни преди старта на първенството.

За четвъртък (1 август) е насрочена нова сбирка на футболната централа. От БФС призоваха двата клуба да имат свои представители на срещата, на която трябва да бъде изяснена ситуацията. И докато положението на Чавдар вече е ясно, то същото не важи за "чуковете".

От БФС бяха обявили, че през новия сезон няма да включват нови отбори на мястото на отказали се, но хаосът в Б група може да промени това. Няколко клуба от В група вече заявиха готовност да играят в професионалния футбол. Сред тях са Дунав (Русе) и Пирин (Благоевград).

Водещи

Най-четени