БГ дербито в ШЛ отиде на сметката на Казийски и Стойчев 30.10 | 21:02

Халбанк надигра Томис на Стоев, Жеков и Иванов

От Иво Вецев

Носителят на Суперкупата на Турция Халбанк (Анкара) записа втора победа в Шампионската лига, след като тази вечер надигра трудно Томис (Констанца) с 3:1 (25:23, 19:25, 25:23, 25:15).

Това беше и своеобразното българско дерби в най-комерсиалния клубен турнир, след като в турския гранд личат имената на Матей Казийски и Радостин Стойчев, а във водения от Мартин Стоев тим играят Андрей Жеков и Владислав Иванов.

Пред 1500 души в Констанца първия гейм се разви много равностойно, но по-опитният тим успя да открадне победата след силна игра на Хуанторена и Казийски. Томис отговори отлично и водени от Хайкал и Жеков домакините измъкнаха следващата част с 25:19.

Третият гейм се оказа решаващ, когато в нова оспорвана част Халкбанк стигна до успеха с 25:23, а след това и до бързо 25:15, с което турският гранд затвори срещата.

MVP на срещата логично беше Матей Казийски, който се отчете със 17 точки и 50% ефективност в атака. Митар Джурич заби 14 пункта, а Хуанторена две точки по-малко. За Томис най-полезен бе Хайкал, а с 10 точки се отчете бившият играч на Марек Дмитрий Бахов.

Халкбанк се изкачи на първо място след категоричните си победи в първите два кръга - 6 точки. Томис дели второто място с Ястрежемски Вигел, а последен е Хипо Тирол.

Българското просъствие в срещата не беше само в двата отбора, като съдия на срещата бе Игнат Митев.

Водещи

Най-четени