БНТ получи субсидия за излъчване на футболното първенство 14.09 | 14:50

Парите ще дойдат след преструктуриране на разходите републиканския бюджет

От Деляна Петкова

Българската национална телевизия ще получи допълнителна субсидия от 600 000 лева, решиха министрите по време на заседанието си днес (14 септември). Средствата са целеви и ще отидат специално за изключителни права за заснемане и разпространение на мачовете от българското футболно първенство през сезон 2011-2012 г.

 

Средствата ще се набавят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2011 г., допълват от пресцентъра на Министерския съвет.

 

Правата на БНТ са за ефирно и сателитно разпространение както и за разпространение чрез интернет на собствени телевизионни програми – директно или на запис, изцяло или на части, на територията на целия свят и за максимално допустимия от закона срок.

 

Изключителните права за излъчване на българското футболно първенство включват 30 срещи от "А” ПФГ, от които 15 през първия полусезон и 15 – през втория. Включени са също церемониите по награждаване на финалистите. Заедно с това, БНТ получава правото първа да определи футболните срещи, които ще излъчи в своите програми.

 

Водещи

Най-четени