БНТ ще предава на живо Миньор - Левски 01.11 | 15:03

Националната телевизия отново се договори за един мач от А група

От Даниел Любомиров

Българската национална телевизия се договори за илъчването на напрегнатия сблъсък от 11-ия кръг на А група между Миньор и Левски в Перник.

Двубоят на Стадиона на мира ще започне от 14:30 часа тази неделя, а БНТ ще направи промени в предварителната си програма, за да включи на живо сигнал от мястото на събитието.

Държавната телевизия обяви, че се е споразумяла с носителя на правата за излъчване на срещата от А група и се е спряла на нея, а не на Пловдивското дерби.

Сутринта се появиха информации, че има вероятност и 11-ият кръг да бъде отразен само от 1 стадион, но се очакваше избраният от БНТ мач да бъде Локомотив (Пд) - Ботев (Пд).

Коментатор на двубоя от Перник ще бъде местният журналист Радостин Любомиров, а гост-анализатор ще бъде Ангел Славков. Репортери на пистата и по трибуните ще бъдат Антония Близнакова и Петър Иванов.

Няма индикации, че другите интересуващите се от правата за А група телевизии - ТВ7 и ТВ+ - ще спечелят правото да излъчват на живо мач от 11-ия кръг.

Има вероятност все пак от следващия уикенд повече от 1 двубой да попадне в родния ефир, но БФС, Професионалната футболна лига и юристите на клубовете все още не са достигнали споразумение за остатъка от сезона.

Затова продължава да се използва практиката на излъчване само на 1 мач от А група, откакто БНТ даде на живо Вечното дерби. Националната телевизия зарадва привържениците на ЦСКА и в други два възлови двубоя от този полусезон - гостуването на Ботев (Пд) за първенство и визитата на шампиона Лудогорец за Купата на България.

Вероятно поради причината, че и трите досега излъчени мачове в националния ефир са били с участие на ЦСКА, БНТ е преценила да даде шанс и на левскарите да гледат любимците си. Още повече, че дербито с Миньор в Перник винаги гарантира емоции по трибуните и на терена.

Водещи

Най-четени