БФС и Лотар Матеус се разделиха приятелски 30.11 | 19:00

Германският специалист се срещна с Борислав Михайлов в София, като пожела и успех на новия селекционер Любослав Пенев

От Константин Симидчийски

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и бившият национален селекционер Лотар Матеус се срещнаха в София вчера, съобщиха от пресслужбата на БФС.

Световният шампион с Германия пристигна специално, за да се види с Михайлов и да се разделят приятелски след прекратяването на договора на носителя на "Златната топка" с БФС с решение на Изпълнителния комитет от 19 септември 2011 г.

"Пожелавам успех на новия селекционер Любослав Пенев и винаги съм готов да помогна с каквото мога, тъй като българският футбол ще остане в сърцето ми. С Борислав Михайлов оставаме приятели", сподели Матеус.

Немският специалист имаше устно споразумение с българската федерация за продължаване на контракта му до 2013 г., но след двете поражения в мачовете с Англия и Швейцария, той бе освободен.

Освен негативните резултати на Матеус начело на "лъвовете", голяма роля за прекратяването на взаимоотношенията на БФС с него изиграха и изказванията му пред чуждестранните медии. Пред тях германецът се оплака от лошата атмосфера и недостатъчно добрите условия, които му се осигуряват за работа. Той изрази и мнение, че българските национали не приемат насериозно отговорностите си в отбора.

Пред пресата в родината си Лотар Матеус заяви, че намира работата си в България за добра, но за негово и наше съжаление - без нужните резултати.

"Решението не беше изненада за мен, след като загубите от Англия и Швейцария означаваха край на надеждите за класиране на Европейското първенство. Мисля, че реакцията беше срещу резултатите, а не срещу моята работа. Смятам, че работих добре, но нямаше резултати", заяви тогава Лотар Матеус.

Водещи

Най-четени