БФС намалява отборите в А група от 16 на 14 21.05 | 17:41

Това може да стане още следващия сезон ако някой отбор не получи лиценз

От Краси Киров

Изпълкомът към БФС реши днес окончателно, че от сезон 2013/2014 българското първенство А група ще бъде намалено от 16 на 14 отбора.

Това може да се случи още следващия сезон, но всичко зависи от решенията на Дисциплинарната комисия, която ще обяви тази седмица решението си.

По този начин БФС ще се опита да избяга от ситуацията, която се получи миналата година, когато се преиграваха баражи за влизане в А група, защото някои отбори не успяха да си издействат лиценз за предстоящото първенство.

Идеята на Изпълкома е първенството през 2013/14 да започне с 14 отбора по модела на израелския шампионат. След като се изиграят всичките 26 кръга при разменено гостуване ще се играят и плейофи.

Там ще участват всички отбори от 1-во до 6-то място. Тези отбори ще спорят за титлата, а за останалите отбори има два варианта (да играят по един кръг след жребий за домакинство или да се играе класиралият се на 7-о срещу последния 14-и тим, 8-я срещу 13-я и т.н.).

Най-добрият вариант според Изпълкома е тази година след решенията на лицензионната комисия А група да остане 14 отбора. След това Изпълкома ще реши от сезон 2013/14 отборите в А група да останат 12.

Всичко ще стане по-ясно след решенията на лицензионната комисия, които трябва да станат ясни утре. Новият сезон в А група ще започне на 11 август.

Водещи

Най-четени