БФС няма да присъжда служебна победа на Левски 26.11 | 14:42

Централата няма да наказва Лудогорец и ЦСКА за младежките национали, но Берое ще го отнесе

От Краси Киров

БФС излезе с позиция по случая с казуса за младежкия национал Ивайло Чочев.

Спортно-техническата комисия към родната футболна централа оставя без последствие жалбата на Левски за неправомерно използване на играча в дербито.

По този начин от комисията отхвърлят искането на "сините" за служебна победа в първия мач за Купата на България между двата отбора.

Както е известно тогава от ЦСКА спряха Ивайло Чочев да участва в младежките евроквалификации. "Червените" дори използваха младежа си за Вечното дерби с Левски.

От Левски цитираха различни наредби на УЕФА и ФИФА и се надяваха на служебна победа. Днес пък стана ясно, че Левски ще трябва да играе с Ботев (Пд) на 1/4 финалите ако успее да се справи с ЦСКА във втория 1/8 финал реванш от Купата на България, който ще се играе на 19 декември.

Също така от спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз няма да наказват Лудогорец заради това, че спряха капитана на младежкия национален отбор Георги Терзиев за мачовете с Дания и Словаки

Това стана ясно след като днес излезе решението на Комисията по скандалните казуси около тима на Михаил Мадански. В него обаче не се споменава нищо за тима на Стойчо Стоев, което очевидно означава, че последствия за шампионите няма да има.

Разградчани мотивираха решението си да не пуснат Терзиев с мотива, че той не е възстановен от контузия. Въпреки това обаче той записа пълни 90 минути в първия осминафинален мач за Купата на България срещу Берое.

Не така стоят нещата около Иван Горанов от Берое, който пък бе изтеглен от лагера на младежите буквално часове преди двубоя с "червения динамит". Според СТК старозагорци са направили това без никакво основание и прехвърли случая на Дисциплинарната комисия.

Тя ще заседава по-късно днес и трябва да определи наказанието за Берое, което би трябвало да е парична санкция.

Ето и решенията на СТК:

Участието на Ивайло Чочев в срещата ПФК "ЦСКА” -  ПФК "Левски” е съгласувано с БФС. На основание анекс 1, чл. 5 от Правилника за статута на играчите на ФИФА, СТК оставя без последствие искане от ПФК "Левски” за присъждане на служебен резултат в срещата от 1/8 финал за купа България

ПФК "Берое” СЗ безпричинно не е осигурил на официални дати на ФИФА присъствието в националния младежки отбор на състезателя Иван Горанов. СТК сезира ДК при БФС да вземе отношение по горното като предоставя цялата налична документация.

-  По искане на ПСФК "Черноморец Бс” срещата от ХІХ-ти  кръг"А” ФГ - между отборите на  ПСФК "Черноморец Бс” и  ПФК "Пирин ” ГД, ще се играе  на 30.11/събота/2013 от 16.30 часа,  вместо от 14.30 часа.

-  По искане на ПСФК "Черноморец Бс” срещата от ХХІ-ви  кръг"А” ФГ - между отборите на  ПСФК "Черноморец Бс” и  ПФК "Любимец ” , ще се играе  на 07.12/събота/2013 от 16.00 часа,  вместо от 14.00 часа.

Констатира eдностранно прекратяване на договорите на следните футболисти:

- Владислав Димитров Романов  с ПФК "Любимец 2007” считано от 24.10.2013

- Светослав Първанов Петров  с ПФК "Любимец 2007” считано от 23.10.2013

- Антон Митков Димитров  с ФК "Нефтохимик 1962” считано от 13.11.2013

- Боян Димитров Гайтанов  с ФК "Монтана 1921” считано от 08.11.2013

Водещи

Най-четени