БФС позволи на топ съдия от Франция да свири среща от родния шампионат 01.07 | 14:29

Обмяната на кадри е еднократна и е подкрепена от УЕФА с цел топ арбитрите да бъдат във форма за двубоите от европейските турнири през август, съобщават още от БФС

От iNews.bg

Във връзка с пандемията от COVID-19 и преустановяването на френското първенство, Българският футболен съюз е получил писмо-молба, изразяващо желанието на Френската футболна федерация да изпрати топ съдията Клеман Тюрпен и помощниците му Никола Дано и Сирил Грингор да ръководят среща от българското първенство. Информацията бе публикувана на официалния сайт на родната футболна централа.

На последното си заседание Изпълнителният комитет на БФС е одобрил молбата на ФФФ с уточнението, че след отпадане на ограниченията и рестартирането на футболните срещи във Франция, българска съдийска бригада ще получи възможността да ръководи среща на високо ниво в страната.

Обмяната на кадри е еднократна и е подкрепена от УЕФА с цел топ арбитрите да бъдат във форма за двубоите от европейските турнири през август, съобщават още от БФС.

Клеман Тюрпен е сред най-добрите френски съдии. Освен в Лига 1, той редовно ръководи големи международни мачове и срещи от Лига Европа и Шампионска лига. В края на ноември именно той бе главен съдия на двубоя между Барселона и Борусия Дортмунд от груповата фаза на Шампионска лига. Каталунците победиха с 3:1. Тюрпен също свири Тотнъм – Байерн Мюнхен (2:7), Арсенал – Валенсия (3:1), Манчестър Сити – Шалке (7:0), Лион – ПСЖ (2:1). Всички тези мачове се изиграха през 2019 година. През настоящата 2020 във визитката на Тюрпен са записани срещите: Челси – Байерн Мюнхен (0:3), ПСЖ – Лион (4:2) и още много от френската Лига 1, преди шампионатът да бъде прекратен.

Водещи

Най-четени