БФС разработи концепция за развитие на младите футболисти 26.01 | 19:53

Цялостната концепция е създадена по модела на най-добрите европейски примери - Германия, Швейцария и Холандия, като е адаптирана за родните условия

От Константин Симидчийски

Българският футболен съюз и Треньорската школа завършиха Проекта за изграждане и развитие на младите футболисти, за който обявиха преди 3 месеца.

По идеята в продължение на близо година работи екип начело с зам.-директора на Треньорската школа Юри Николов, Иван Тишански и директора на Направление "ДЮШ" към БФС Пламен Михов.

Цялостната концепция, създадена по модела на най-добрите европейски примери - Германия, Швейцария и Холандия, и адаптирана за родните условия, бе публикувана под формата на учебник, който ще се раздаде на професионалните клубове и клубовете в системата на БФС.

Проектът съдържа изключително конкретни насоки за методологията и тренировъчния процес с младите футболисти от 6-ата до 19-ата им година, когато се предполага, че трябва да са готови за мъжкия футбол. Българската треньорска школа е събрала повече от 1000 тактически и физически упражнения за всички тези възрасти.

Богат на илюстрации, тактически схеми и указания за провеждане на тренировъчни занимания, учебникът би трябвало да е безценно помагало за треньорите в детско-юношеския футбол.

Водещи

Най-четени