БФС ще гради национална футболна база 09.12 | 16:28

Съоръжението ще се строи в столичния квартал Бояна

От Георги Тотев

Започва изграждането на национална футболна база, заяви днес президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Всичко това се случва, след като в сряда Законът за физическото възпитание и спорта бе обнародван в Държавен вестник. Базата ще бъде построена в столичния квартал Бояна.

"Имаме среща с министър-председателя Бойко Борисов, където всичко трябва да бъде уточнено и се надяваме работата по изграждането на базата да стартира максимално скоро. Очаквам след приемането на закона за безвъзмездно строене да се видим с премиера другата седмица и да обсъдим конкретно място в Бояна, на което да започнем строеж на база на националния стадион", заяви Боби Михайлов.

"Ако искаме да кандидатстваме за финал от Лига Европа, трябва да имаме стадион с поне 50 хиляди места", добави още президентът на БФС.

Борислав Михайлов говори и за сигналите от УЕФА за манипулирани мачове от УЕФА.

"Идват сигнали от УЕФА, но това са сигнали само за наличието на съмнения в по-големи или по-малки залагания в потоци с пари. Никой не казва, че има уговорен мач. Те седят пред компютъра и гледат мача е Х, защо се залага повече на единица или двойка. Но тези сигнали идват от УЕФА, не от букмейкъри", допълни Михайлов.

Водещи