БФСки очаква 10-12 квоти за зимната Олимпиада в Сочи 06.12 | 12:56

Големите ни надежди са свързани с Александра Жекова и Влади Зографски

От Краси Киров

БФСки очаква състезателите от ръководените от централата направления ски-алпийски дисциплини, сноуборд, ски скок и ски бягане да спечелят 10-12 квоти за зимната Олимпиада в Сочи през 2014 година.

"За нас предстоящата година е много важна, защото се явява предолимпийска. Смятам, че спечелването на 10-12 квоти за Олимпиадата в Сочи е напълно във възможностите ни.

Владимир Зографски в ски скока и Александра Жекова в сноуборда едва ли ще имат проблеми. Очакваме 4-5 квоти в ски бягането, където предстои натурализирането на силен млад състезател от Казахстан, който е трети на световно първенство, 3-4 квоти в алпийските ски и поне още 1-2 квоти в сноуборда", коментира заместник председателят на БФСки Георги Бобев.

В БФСки не крият надеждите си за сериозно развитие на националните отбори в алпийското направление, след като за главен треньор от този сезон беше назначен австрийският спец Валтер Хубман.

Нов треньор на "А" националния отбор при мъжете е словенецът, а за кондиционни треньори са ангажирани Курт Котбауер и Йозеф Брогли. "Б" съставът пък ще бъде воден от друг словенец Грега Кощумай. В момента "А" тимът е на подготовка в Канада, където по-късно през месеца ще се включи в състезания от календара на ФИС.

Водещи