Бадминтонът се цели в две квоти за Лондон 2012 01.03 | 14:39

Треньорът на националите Ясен Борисов зададе директивата пред своите възпитаници

От Константин Симидчийски

Треньорът на националният ни отбор по биатлон - Ясен Борисов сподели на пресконференция, че очаква българските състезатели да спечелят минимум две квоти за Олимпийските игри в Лондон догодина.

"Ще се борим за квоти при мъжете и жените. освен Петя Неделчева, която е почти сигурна. От мъжете шансове имат Стилиян Макарски, Красимир Янков и Пейо Бойчинов. Макарски в момента е 158 в света, а по грубите сметки трябва да се изкачи до топ 90, за да получи квота. Шанс за квота има и Линда Зечири. Тя е на 27-мо място в ранглистата, като трябва да влезе в топ 16, за да се класира за Лондон", заяви Борисов.

Според треньора и ръководството на федерацията участието на България на Европейското първенство в Амстердам е най-успешното за нашата страна на подобни шампионати.

Президентът на федерацията Пюзант Касабян разкри, че има договорка с министър Свилен Нейков в новата многофункционална зала в София да се провеждат големи състезания по бадминтон.

Изпълнителният директор на федерацията Володя Златев подчерта, че участието на Европейското първенство е изцяло подпомогнато от Министерството на физическото възпитание и спорта, като парите са били дадени авансово, тъй като все още няма договор между двете страни.

Водещи