Базил де Карвальо бе избран за футболист №1 на 4-ия кръг 04.09 | 15:13

Нападателят на Левски отбеляза два гола при успеха с 4:0 над Черно море в София

От Константин Симидчийски

Нападателят на Левски Базил де Карвальо бе награден като футболист №1 на "А" група за четвъртия кръг, след като чернокожият стрелец наниза два гола за успеха с 4:0 над Черно море на ст. "Георги Аспарухов".

Карвальо засегна и скорошния расистки скандал на "Герена", когато самият той бе обиждан на расова основа от фенове в сектор "Б" след двубоя с Ботев.

"Това бяха няколко човека, които са глупаци - двама или трима. Не са всички фенове. Не можах да разбера защо са направили това. За мен това не са интелигентни хора. Аз си свърших работата и отидох да ги поздравя. Не знам защо направиха това. Нямам проблем с публиката на Левски. Те са добри и винаги ни окуражават", отбеляза голмайсторът.

"Повтарям отново, че няколко човека не са от значение. Не съм искал да напускам. В Локомотив (Пловдив) също не съм имал проблеми с феновете. Цветът на кожата не означава нищо и няма значение. Хората, които идват на стадиона и мислят, че черните са маймуни, не са интелигенти", добави той.

Базил де Карвальо бе избран за футболист №1 на четвъртия кръг, изпреварвайки в гласуването Антон Карачанаков, Иван Цветков, Станко Йовчев и съотборника си Марсиньо.

Водещи

Най-четени