Байерн Мюнхен наниза седем гола на Шахтьор 11.03 | 23:41

Баварците се класираха за 1/4-финалите на Шампионска лига

От iNews.bg

Байерн Мюнхен се класира убедително за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като тази вечер воденият от Хосеп Гуардиола състав разгроми със 7:0 гостуващия Шахтьор в мач реванш от 1/8-финалите на турнира.

Почти цял мач гостите от Украйна играха с десет души, след като още в 3' бранителят на Шахтьор Александър Кучер бе изгонен с директен червен картон. Това до голяма степен и предреши развоя на сблъсъка, защото футболистите на Мирча Луческу не успяха да се противопоставят с човек по-малко на терена.

Два гола за победителите реализира Томас Мюлер, докато по веднъж се разписаха Жером Боатенг, Франк Рибери, Холгер Бадщубер, Роберт Левандовски и Марио Гьотце. Лошите новини за Хосеп Гуардиола обаче дойдоха от травмите, които получиха Ариен Робен и Франк Рибери. Двамата асове бяха заменени принудително, макар и контузиите им да не изглеждаха толкова сериозни.

Така Байерн продължава убедително напред след нулевото равенство в Лвов, като баварският гранд вече очаква следващия си съперник на 1/4-финалите. Шахтьор пък понесе една от най-тежките загуби в историята си, не успявайки да се противопостави с десет души на силния си опонент тази вечер.

Подробности за разгромния успех на Байерн над Шахтьор вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени