Байерн запази лидерството, Шалке взе Рурското дерби 27.09 | 19:46

Трети пореден мач без победа за Дортмунд

От Даниел Любомиров

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен запази лидерската си позиция във временното класиране, след като днес баварците пречупиха Кьолн и спечелиха с 2:0 гостуването си на "козлите" в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата.

За водения от Хосеп Гуардиола състав това е и първа победа при гостуване за кампанията.

Марио Гьотце откри за гостите през първата част на двубоя, а автогол на Даниел Халфар след почивката затвърди успеха на ФК Холивуд. Халфар имаше вина и за първия гол на мюнхенци, след като именно той загуби топката в половината на своя отбор, давайки начало на атаката за първото попадение.

Така Байерн записа четвърта победа от началото на сезона и събра актив от 14 точки, оставайки на първата позиция във временното класиране. Кьолн пък записа второ поредно поражение и остава с актив от 6 точки до момента.

Шалке за първи път през сезона истински зарадва препълнените трибуни на "Фелтинс Арена", след като спечели с 2:1 Рурското дерби срещу Борусия (Дортмунд).

Головете паднаха в първия половин час, като още в 10-ата минута Жоел Матип откри резултата, а в 23-ата Ерик Максим Чупо-Мотинг покачи на 2:0. Пиер-Емерик Обамеянг изненада бранителите на Шалке с точен изстрел за 2:1 в 26-ата, но до нова промяна на головото съотношение не се стигна.

Така Борусия продължи негативната си серия от резултати след впечатляващия успех с 2:0 над Арсенал в Шампионска лига преди близо две седмици. Поражението с 0:2 от Майнц бе последвано с разочароващо равенство 2:2 с последния Щутгарт в междинния предишен кръг, за да дойде сега и безцветната продукция в един от най-важните мачове за тима през сезона.

Шалке пък записа втори пореден успех след 3:0 над Вердер по-рано тази седмица и се откъсна от опасната зона. "Кралскосините" са седми с 8 точки от 6 мача, докато Борусия вече е 9-ти с актив от 7 пункта и три поредни мача без победа.

Водещи

Най-четени