Байерн и Байер мачкат, неуспехи за другите грандове в Бундеслигата 22.11 | 18:47

Волфсбург и Борусия (Мьонхенгладбах) с неочаквани поражения

От Даниел Любомиров

Бастиан Швайнщайгер се завърна в игра за Байерн Мюнхен, а баварците разгромиха с 4:0 гостуващия Хофенхайм в среща от 12-ия кръг на германската Бундеслига.

Попаденията за шампионите бяха дело на Марио Гьотце, Роберт Левандовски, Ариен Робен и Себастиан Роде, като именно Швайнщайгер асистира за последния гол в двубоя.

Така Байерн събра актив от 30 точки и остава едноличен лидер в класирането на Бундеслигата, докато Хофенхайм остава със 17 пункта на сметката си в първата половина на таблицата.

Борусия (Дортмунд) пропиля аванс от два чисти гола при гостуването си на Падерборн и трябваше да се задоволи само с равенство 2:2 във вълнуващ двубой от 12-ия кръг на германската Бундеслига. Падерборн вече има 16 точки и остава на 10-та позиция в класирането, докато Дортмунд е 14-ти с едва 11 пункта – само на две от последния и предпоследния Щутгарт и Хамбургер, които дори са с мач по-малко.

Борусия (Мьонхенгладбах) втрещи привържениците си на "Борусия Парк" с втора поредна загуба в германската Бундеслига, която още повече завърза битката за място в топ 3. След като бе допуснал едва шест гола в първите 11 кръга от първенството и бе загубил единствено визитата си на Дортмунд, и то след уникален автогол, Мьонхенгладбах отстъпи изненадващо с 1:3 на Айнтрахт (Франкфурт).

Домакините остават с 20 точки на трето място в класирането и запазват дистанцията от 3 пункта спрямо втория Волфсбург единствено защото "вълците" също се провалиха в съботния следобед – 2:3 при визтата си на Шалке.

Байер (Леверкузен) се облагодетелства от грешните стъпки на гореспоменатите два тима и с победата си 3:1 като гост на Хановер събра също 20 точки, за да изравни по актив Мьонхенгладбах и да окупира 4-тото място.

Водещи

Най-четени