Байерн купи испански талант №1 от Барселона 14.07 | 21:58

Тиаго отива в Мюнхен при Пеп Гуардиола

От Иво Вецев

Суперталантът от "Ла Масиа" Тиаго Алкантара официално е част от селекцията на Байерн Мюнхен, след като официалният сайт на Барселона съобщи новината.

Капитанът на младежкия отбор на Испания ще подсили баварския клуб, след като беше почти 100% сигурно, че той ще подпише за 5 години с Манчестър Юнайтед, а офертата на "червените дяволи" вече беше в офисите на каталунците.

В последния момент обаче се намеси Хосеп Гуардиола, който пое кормилото на европейския шампион след края на тазгодишната кампания във футболна Европа. Той е настоял пред ръководството, че именно Тиаго е единственият футболист, когото иска през лятото.

Така се стигна до офертата от 25 милиона евро (според официалния сайт на Барса, смяташе се, че тя е в региона на 18 милиона евро), която Барселона беше задължен да приеме. Младежкият национал пък подписва за 5 години.

Едно от условията, заложени в контракта между двата клуба, е изиграването на контролна среща между двата тима в следващите 4 години.

До самия трансфер се стигна, след като клаузата за разтрогване на Алкантара от 90 милиона падна на 25 милиона евро заради неспазената от страна на каталунците договорка, в която Тиаго трябва да изиграе определен брой мачове.

В последните седмици играчът беше убеждаван да остане, но той бе непреклоним в желанието си да напусне "Камп Ноу", за да играе по-често в друг отбор.

Водещи

Най-четени