Байерн обърна Борусия и прати Дортмунд сред изпадащите 01.11 | 21:30

Рибери обърна мача за баварците

От Иво Вецев

Байерн Мюнхен затвърди кризата в големия съперник Борусия (Дортмунд), след като днес ФК Холивуд направи страхотен обрат и стигна до 2:1 срещу селекцията на Юрген Клоп в мач от 10-ия кръг на шампиона, понасяйки 5-а поредна загуба.

Двубоят се играеше почти изцяло пред вратата на "жълто-черните", които обаче с втората си ситуация в мача успяха да открият чрез Ройс в 31', а сериозна грешка при попадението допусна Бенатиа.

Това беше и първи гол, който Байерн допуска през първото полувреме в шампионата, а и изобщо във всички турнири от началото на сезона (с изключение на Суперкупата на Германия).

Това обаче не смути баварците, които още в 55' бяха отправили над 20 удара, а в 70' на терена се появи Франк Рибери, който заедно с друга резерва – Невен Суботич, реши мача.

Първо, в 72' френското крило пробва да изведе Робен, но Суботич пресече паса и поднесе топката на Левандовски за 1:1. В 85' пък защитникът задържа Рибери в наказателното поле и Робен минута по-късно донесе победата на баварците.

Така, шампионите се отдалечиха на върха в класирането, като водят на Волфсбург с 4 точки – 25 срещу 21. Байерн продължава да е без загуба през настоящата кампания, а освен това "черния звяр" засили Борусия Дортмунд в зоната на изпадащите.

Воденият от Юрген Клоп тим е с най-много загуби от началото на сезона – 7, като със 7 точки "жълто-черните" са на 16-о място в класирането.

Водещи

Най-четени