Байерн подчини Сити на "Етихад" 03.10 | 00:05

80 минути гостите доминираха, но за малко не изпуснаха съперника в края

От Иво Вецев

Байерн Мюнхен даде мощна заявка за титлата през тази година в Шампионска лига, след като буквално попиля Манчестър Сити, и то на "Етихад" за 3:1 в полза на настоящите европейски шампиони.

Това бе едва 4-та победа за баварския колос на Острова, като към тези победи се броят успехите над Борусия (Д) на "Уембли" и Арсенал през миналия сезон. Сити пък за първи път в европейски двубой допускат три или повече голове у дома.

Рибери даде тон на хубавата победа с гол в 7', а чак през втората част паднаха и другите две, които бяха дело на Томас Мюлер (56) и Робен (60). Сити пък се отчете с едно брилянтно отиграване - в 80' на Негредо, който оформи крайния резултат.

В края на срещата Байерн едва не допусна обрат, след като допусна и късен гол, и червен картон на Боатенг, който събори Яя Туре пред наказателното поле, но Силва нацели гредата от фаула. Съставите на двата отбора може да видите тук.

Срещата за твърди една много лоша статистика за защитата на "гражданите", като всеки съперник на "Етихад" в Шампионска лига е отбелязал гол. Байерн пък се изкачва на първо място със своята победа и вече има 6 точки, докато Сити дели второто място с ЦСКА Москва. Двата отбора са с по 3.

Всичко по-интересно от двубоя, както и снимки и видео, може да видите в Sporta.bg 

Водещи

Най-четени