Балкан инкасира шеста загуба в Балканската лига 10.02 | 21:11

Българският тим претърпя поражение от румънския Муреш

От iNews.bg

Тимът на Балкан (Ботевград) продължи с неуспешното си представяне в тазгодишното издание на Балканската лига, допускайки шесто поражение в своя актив до момента.

"Зелените" загубиха с резултат 79:95 от румънския Муреш, а срещата се изигра в залата в Правец. По този начин Муреш успя и да запази шансовете си за продължаване в следващата фаза на турнира, докато отборът на Балкан вече не разполагаше с такива.

Двубоят с Правец протече с променлив успех за двата тима, като в един момент от мача Балкан имаше преднина от 7 точки за 49:42 в своя полза.

Румънският тим обаче се мобилизира и съумя да обърне развоя на сблъсъка, повеждайки с 9 пункта за 74:65 след третата част.

До края Балкан не успя да навакса изоставането си, а Муреш съумя да увеличи преднината си за крайното 95:79 в своя полза. Нужно е и да се отбележи, че съставът от Ботевград излезе без четирима свои основни играчи за днешния двубой, което също даде своето отражение върху крайния му изход.

За победителите от Муреш най-резултатен бе Александър Младенович с актив от 27 точки, докато Дуайт Люис добави 20. За домакините от Балкан с "дабъл-дабъл" от 20 точки и 11 борби блесна Крум Дойчинов, докато по 14 пункта реализираха Цветелин Иванов и Емил Бинев.

На 2 март Балкан ще изиграе последния си мач в тазгодишното издание на ЕВРОХОЛД Балканска лига, а съперник на българите ще бъде отборът на Фени Индъстри. "Зелените" отново ще бъдат домакини на срещата.

Водещи

Най-четени