Банско приема 210 биатлонисти в кръг от Европейската купа по биатлон 10.01 | 13:03

България ще бъде представена от общо 26 състезатели – 13 мъже и 13 жени

От Краси Киров

Банско ще приеме 210 биатлонисти в кръг от Европейската купа по биатлон. Това заяви днес Екатерина Дафовска, председател на Българска федерация по биатлон и зам.-президент на Организационния комитет на състезанието. Това е шестата IBU Cup по биатлон, която ще се състои у нас. Надпреварата ще се проведе от 10 до 12 февруари 2011 г., като до този момент за участие са се регистрирали 26 държави. Сред тях са Швеция, Русия, Украйна, Швейцария, Беларус, Хърватска, Великобритания, Австрия и др.

На състезанието България ще бъде представена от общо 26 състезатели – 13 мъже и 13 жени. Българският отбор ще бъде воден от най-дория ни биатлонист Красимир Анев, както и от Владимир Илиев, Иван Златев, Емилия Йорданова. До този момент Анев се представя отлично в стартовете от Световната купа, като няколко пъти успя да се класира сред първите двадесет състезатели. Българският биатлонист е събрал 135 точки и заема 26-то място в ранглистата за Световната купа.

"Очакваме много добро представяне от нашите състезатели, като най-големи шансове за медал възлагаме на Краси Анев. Няма да се изненадам обаче ако и Владимир Илиев и Иван Златев се качат на почетната стълбичка”, заяви Дафовска.

Биатлонистите ще се борят за медали в две дисциплини – 7,5 км. спринт при жените и 10 км. спринт при мъжете. В надпреварата при дамите участие ще вземат 84 състезателки, докато при мъжете за отличията ще се състезават 126 биатлонисти.

За почетен президент на Организационния комитет на състезанието беше избран министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Председател на организационния комитет е кметът на гр. Банско Александър Краваров. В комитетът още влизат Екатерина Дафовска - зам.-председател, Васил Сивков – ген. секретар на състезанието и Иво Петков - ръководител на състезанието.

Водещи

Най-четени