Барса и Милан взеха своето в Шампионската лига 19.10 | 23:51

Големите фаворити в група H не сбъркаха срещу Виктория Пилзен и БАТЕ Борисов, продължавайки битката за първото място

От Константин Симидчийски

Отборите на Барселона и Милан продължават да си оспорват първата позиция в група H на Шампионската лига, след като днес и двата тима постигнаха домакински победи с по 2:0, съответно над Виктория Пилзен и БАТЕ Борисов. Така носителите на общо 11 европейски корони събраха актив от по 7 точки, оспорвайки си първата позиция в групата. Виктория Пилзен и БАТЕ Борисов имат по 1 точка до момента.

Барса не срещна проблеми с гостуващия тим на Виктория, като този резултат бе най-малкото, с което чехите можеха да си тръгнат от града на Гауди. Андрес Иниеста през първата част и Давид Вия в края на мача отбелязаха за еврошампиона, докато сериозен малшанс преследваше Лионел Меси през всичките 90 минути. Аржентинецът на два пъти удари гредите зад Марек Чех, като така и не успя да се разпише.

Победа с 2:0 постигна и Милан на своя "Сан Сиро", а головете срещу БАТЕ Борисов бяха дело на Златан Ибрахимович и Кевин-Принс Боатенг, съответно през първото и второто полувреме. Гостите от Беларус също имаха някои шансове да отбележат, но Кристиян Абиати се изяви на висота и не позволи това.

В група Е се стигна до истинска голеада на мача между Челси и Генк, като за лош късмет на белгийците, всичките пет гола паднаха в тяхната врата. Още на почивката резултатът бе 4:0 в полза на "сините", като на два пъти се разписа Фернандо Торес, а по един гол добавиха Раул Мейрелеш и Бранислав Иванович. Крайното 5:0 оформи Саломон Калу след почивката. В другия мач от групата, Байер Леверкузен обърна Валенсия за 2:1 на своя "Бай Арена". Испанците доминираха през първата част и заслужено поведоха чрез Жонас, но през втората част "аспирините" се окопитиха, Андре Шюрле и Сам им донесоха крайния успех. В групата лидер е Челси с актив от 7 точки, докато втори с пункт по-малко е Байер Леверкузен. Валенсия и Генк разполагат със съответно две и една точки на този етап.

Арсенал изкова драматичен успех при гостуванетo си на френския Олимпик Марсилия в двубой от група F. Срещата на легендарния "Стад Велодром" вървеше убедително към нулево реми, но не така смяташе уелският талант на "топчиите" Аарън Рамзи. Младокът попари трибуните с победен гол в даденото от съдията продължение на срещата, донасяйки три точки на своя състав. По този начин Арсенал събра актив от 7 точки след 3 изиграни мача, оглавявайки временното класиране. Марсилия е втори с пункт по-малко. На последните две места са отборите на Олимпиакос и Борусия Дортмунд, които също играха днес. Немският шампион гостува на гръцка почва, но претърпя поражение с 1:3, оставайки със само 1 спечелена точка до момента.

В група G пък се стигна до две равенства. Кипърският АПОЕЛ продължава с брилянтното си представяне в груповата фаза на Шампионската лига, след като днес тимът от островната държава донякъде изненадващо измъкна точка при гостуването си на Порто на неговия "Ещадио до Драгао". Кипърците изковаха равенство 1:1 с шампиона от Лига Европа, като по този начин и са начело в групата след три изиграни кръга. Четири точки вече има и руският гранд Зенит Санкт Петербург, който също тази вечер си тръгна с точка от гостуването на Шахтьор Донецк в дербито на Източна Европа. Победата бе от голямо значение за Шахтьор, имайки предвид, че украинците разполагаха със само точка от два мача до момента. Срещата в Украйна обаче завърши 2:2, което и остави колоса от Донецк на последно място в групата.

Водещи

Най-четени