Барса спечели в историческа вечер за Лео Меси 16.02 | 22:55

Каталунците подчиниха Гранада, а аржентинецът отбеляза своя гол №300 за клуба

От Константин Симидчийски

Лионел Меси отбеляза своите голове номер 300 и 301 за Барселона, а каталунците измъкнаха успех с 2:1 при визитата си на Гранада в среща от 24-ия кръг на Примера Дивисион. Така "лос кулес" увеличиха преднината си пред втория Атлетико Мадрид на 15 точки, но и с уговорката, че столичани са с мач по-малко.

Домакините поведоха чрез Одион Игало след 26 минути игра, но през втората част аржентинският гений на Барселона взе нещата в свои ръце. Така Барса записа генерална репетиция преди предстоящия 1/8-финал с Милан в Шампионската лига след няколко дни.

В лагера на Барселона вече мислеха и за двубоя с Милан от Шампионската лига, като Жорди Алба, Карлес Пуйол и Андрес Иниеста не попаднаха сред титулярите. Алексис Санчес и Педро Родригес помагаха на Лионел Меси в предни позиции, докато Сеск Фабрегас и Тиаго стартираха пред Серхио Бускетс в халфовата линия.

Лошите новини за Барса дойдоха от контузията на Адриано, който още през първата част бе заменен принудително от Жорди Алба.

Сблъсъкът в Гранада стартира с шанс за каталунците, след като Алексис бе изведен по чудесен начин от Лео Меси. Чилиецът обаче не успя да отбележи, останал очи в очи с Тоньо. В 7' бившият кадър на Барса Нолито стреля от въздуха, но Валдес улови.

В 26' трибуните изригнаха, защото домакините откриха резултата. Алексис Санчес отново не успя да отбележи след подаване на Меси, което и даде начало на контраатака за Гранада. Топката бе центрирана в наказателното поле на Барса, където Нолито намери Игало. Последният намери очертанията и отбеляза за 1:0.

До почивката Лионел Меси можеше да възстанови равенството, но аржентинецът не успя да реализира, останал очи в очи с Тоньо.

През втората част статуквото се промени, а лидерът в Примера взе своето. Още в 50' Барселона възстанови равенството, а своя гол №300 за клуба отбеляза Лионел Меси. Аржентинският национал осъществи добавка след спасен удар на Сеск Фабрегас, бележейки за 1:1.

Постепенно се стигна до 73', когато Лео Меси отбеляза и втория си гол в срещата. Този път кавалерът на Златната топка стреля от пряк-свободен удар, пращайки топката над стената и в очертанията на вратата. Тоньо не успя да реагира по най-добрия начин, което и означаваше 1:2 за Барселона.

До края на мача каталунците можеха да отбележат и трето попадение, но резервата Кристиян Тейо не избра най-доброто решение в две ситуации пред вратата на Гранада. Лео Меси пък пропусне да запише хеттрик, стреляйки право в тялото на Тоньо. Домакините също имаха шанс за изравнителен гол, но Брами не успя да отбележи очи в очи с Виктор Валдес.

Водещи

Най-четени