Барса съвсем близо до рекорд на Реал Мадрид 26.05 | 22:58

Каталунците се нуждаят от още 3 точки, за да повторят постижението на "кралския клуб" от миналия сезон

От iNews.bg

Новият шампион на Испания Барселона продължава да крачи към последната си голяма цел за този сезон, а именно - изравняване на рекорда на Реал Мадрид от 100 спечелени точки през миналата кампания.

Каталунците се доближиха на само една победа от целта, след като тази вечер "блаугранас" спечелиха с 2:0 градското дерби с Еспаньол на "Корнея Ел Прат" в мач от предпоследния 37-и кръг на първенството.

Алексис Санчес откри за Барса през първата част, а резервата Педро Родригес удвои минутки преди края, решавайки всичко в полза на гостите.

"Папагалчетата" завършиха дербито и с човек по-малко, след като Мубарак Уакаса бе изгонен с втори жълт картон десетина минути преди края.

Така Барселона събра актив от 97 точки след 37 изиграни кръга, като отборът на Тито Виланова има нужда от успех при домакинството на Малага след седмица, за да изравни постижението на Реал Мадрид от 100 точки за сезон 2011/12. Еспаньол пък остава в долната половина на таблицата, но вече спасил се от изпадане в Сегунда.

Голямата звезда на Барса Лионел Меси отново не бе в групата на Тито Виланова, като атаката на шампионите бе водена от Сеск Фабрегас. Алексис Санчес и Давид Вия действаха по двата фланга, а Тиаго, Андрес Иниеста и Алекс Сонг стартираха в средната линия.

Мартин Петров не бе в групата на Еспаньол за дербито, имайки предвид, че днес врачанинът бе в София за благотворителния мач в чест на Стилиян Петров.

402fd406-cdc6-231b-e7d5-a7ced99bca60Резултатът в Барселона бе открит след само 14 минути игра, когато чилийското крило Алексис Санчес отбеляза един от най-добрите си голове с екипа на "лос кулес". Алексис разигра на двойно подаване с Давид Вия, "потанцува" сред бранителите на Еспаньол и с удар в отсрещния ъгъл матира Кристиян Алварес за 0:1.

В 32' резултатът за малко не бе удвоен, а Барселона пропусна отличен шанс за второ попадение. Алекс Сонг намери по чудесен начин Сеск Фабрегас, но изстрелът на последния срещна гредата.

Минута преди почивката вратата на Еспаньол отново оцеля с малко шанс, след като Андрес Иниеста стреля изключително близо до дясната странична греда.

Втората част на "Корнея Ел Прат" започна с шанс за домакините. "Папагалчетата" разиграха контраатака в половината на Барса, но центрирането на Серхио Гарсия не намери Мубарак Уакаса.

В 54' Давид Вия пропусна да отбележи един от последните си голове с екипа на Барселона, като астуриецът сбърка от чиста позиция. "Седмицата" имаше достатъчно време, за да прати кълбото в мрежата, но така и не успя да намери очертанията на вратата. В 62' отново Вия стреля, този път с красива ножица, но отново в аут.

Десет минути преди края домакините от Еспаньол останаха с десет души на терена. Мубарак Уакасо получи жълт картон от рефера Давид Борбалан, а малко след това и втори такъв, позволявайки си да оспорва съдийското решение. Това предизвика и бурен гняв от страна на домакините.

Всичко в днешното дерби бе решено четири минути преди края, когато Барселона нанесе втори удар над градския си съперник. Резервата Шави изведе друг от играчите, влезли от пейката - Педро, а крилото на "лос кулес" преодоля Алварес и оформи крайното 0:2 в полза на новия шампион на Испания.

Водещи

Най-четени